Макробіотична дієта

В макробіотичній дієті перевага віддається зерновим, овочам, рибі, бобовим і водоростям, причому центральне місце займають саме злаки, в основному у вареному або пареному вигляді. Макробіотична дієта містить кілька правил, дотримання яких є обов'язковим.

Варто уникати штучних продуктів (консервантів, добавок, барвників); не можна їсти солодощі, картоплю, баклажани і помідори, а також пити каву;заправляти їжу можна тільки морською сіллю. М'ясо слід вживати вкрай рідко, а от рибу можна подавати набагато частіше. Овочі повинні бути свіжими і ніколи не бути замороженими. Навіть молоко і молочні продукти слід виключити з раціону. Важливо довго і ретельно пережовувати їжу, щоб полегшити і поліпшити травлення.

Основні правила макробіотичної дієти

Правила макробіотичної дієти передбачають приготування злаків і овочів у великій кількості води. В системі макробіотичного харчування надзвичайно важливі чай, особливо зелений, а також різні сурогати кави: від поширеного цикорію до особливих продуктів, які продаються тільки в спеціалізованих макробіотичних магазинах.

Система макробіотичного харчування

Зрозуміло, система макробіотичного харчування є лише частиною гармонійного способу життя. Тому    важливо супроводжувати макробіотичну дієту фізичними навантаженнями і іншими процедурами (масажі, сауна). Макробиотична дієта не для швидкого схуднення. Це, скоріше,режим і спосіб життя, перехід до якого забезпечить збереження фігури, тонусу і здоров'я.